• strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/nemethok/public_html/sites/all/modules/captcha/captcha.inc on line 61.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/nemethok/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/nemethok/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/nemethok/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/nemethok/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/nemethok/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/nemethok/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

ECL

 
Nyelviskolánk hivatalos ECL nyelvvizsga felkészítő hely.
 
Általános információk az ECL nyelvvizsgáról

Aktuális...

Információ az ingyenes nyelvvizsgáról:

http://ecl.hu/informaciok-az-ingyenes-nyelvvizsgarol/

Akkreditált vizsganyelvek
angol, német, magyar
További vizsganyelvek
(kiegészítő vizsga nélkül  honosítással akkreditálható)
olasz, francia, lengyel, szlovák, spanyol, szerb, román, bolgár, orosz, cseh, horvát, héber.

Az ECL nyelvvizsgák kidolgozója

Európai uniós tagállamok közel 10 éves szakmai előkészítő munka után 1992-ben London központtal nemzetközi konzorciumot hoztak létre, amely az ERASMUS, majd a LINGUA program támogatásával azt a feladatot vállalta, hogy egy egységes nyelvvizsgarendszert dolgoz ki az Európai Unió tagállamainak nyelvéből. Az EU egységesítési törekvéseivel összhangban a konzorciumba tömörült tagállamok azt kívánják elérni, hogy az egyes nyelvekből letehető nyelvvizsgák mindenféle "egyenértékűsítési" eljárás nélkül nemzetközileg összevethetők legyenek egymással.

Kompetencia, vizsganyelvek

A "European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages" elnevezésből alkotott, "ECL" betűszóval jelölt nyelvvizsgák szakmai gondozását tagállamonként egy-egy neves egyetem, nyelviskola vállalta, amely végzi az általa képviselt nyelvből a vizsgatesztek összeállítását és a vizsgadolgozatok értékelését. A standardizálás során kidolgozott egységes elvek alapján angolból, németből, olaszból, spanyolból, magyarból, szlovákból, lengyelből, románból, bolgárból, csehből, oroszból, horvátból és szerbből tehető ECL nyelvvizsga. A vizsgarendszert és a vizsganyelvek közül az angolt, a németet és a magyart a NYAT akkreditálta, az összes többi ECL vizsganyelvből egyszerűsített, kiegészítő vizsga nélküli honosítással szerezhető meg az akkreditált bizonyítvány.

A vizsgák jellege

A vizsgafeladatok tartalmát és formáját a szakértők alapos vizsgálatok és speciális célcsoportokon történő kipróbálás után határozták meg. Az ECL nyelvvizsga azt méri, hogy a jelölt képes-e a különféle élethelyzetekben, a hivatással/foglalkozással összefüggő, illetve személyes/magánéleti szituációkban, szóban és írásban kommunikálni.

Összehasonlíthatóság

Az összehasonlíthatóság az ECL vizsgák egyik fontos ismérve. Ezt szolgálják a vizsgák egységes alapelvei, illetve az egységes alapelvekhez igazodó vizsgaanyagok és vizsgabizonyítványok. A vizsgák egységes alapelveinek megfelelően valamennyi nyelvből azonosak a nyelvtudás értékelésének szempontjai, kritériumai, és azonos a vizsgaanyagok jellege is.

A vizsgák megbízhatósága

A konzorcium valamennyi tagintézménye maga felelős a saját nyelvén írott tesztek kidolgozásáért és javításáért. Hogy az ECL nyelvvizsgák megbízhatóságát garantálni lehessen, valamennyi vizsgaanyagot előzetesen kipróbálnak, a vizsgaanyagok készítőit és a javítókat minden vizsga előtt felkészítik, és a kettős javítás elvét alkalmazzák. A tesztírás, a javítás és a bizonyítványkiadás egységességét a nyelvek és a szintek közötti összehasonlíthatóság biztosíthatósága érdekében az akadémiai koordinátor vezetésével egy bizottság felügyeli, amely az egyes nyelveket képviselő szakértőkből áll.

ECL vizsga felépítése:
http://ecl.hu/vizsgareszek/

2018-es vizsgaidőpontok:
http://ecl.hu/nyelvvizsga-idopontok-2018/

ECL nyelvvizsga információk:
http://ecl.hu/praktikus-informaciok-a-nyelvvizsgara-torteno-jelentkezeshez/

ECL vizsgaszabályzat:

http://ecl.hu/wp-content/uploads/ECLvizsgaszabalyzat_aktualis_2017_04_20.pdf

ECL vizsgára jelentkezés (online):
on-line jelentkezés
nyomtatható jelentkezési lap
 

ECL vizsgadíjak/ nyomtatványok (felülvizsgálat, halasztás, vizsgalemondás, dolgozat megtekintés):

http://ecl.hu/vizsgadij/
http://ecl.hu/halasztas-2/
http://ecl.hu/megtekintes/
http://ecl.hu/felulvizsgalat/ 

ECL eredmények (vizsgát követő 30 napon belül):
http://ecl.hu/vizsgaeredmenyek-2/

A vizsga értékelésének magyarázata:

Készségenként egységesen 25-25 pont szerezhető az ECL vizsgán, amely a 2008. decemberi vizsgákkal kezdődően akkor eredményes, ha a jelölt mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgán készségenként legalább 40%-ot elér, összességében pedig eléri mindkét vizsgán külön-külön a megszerezhető pontszám legalább 60%-át.

A mért készségek és pontértékük

Szóbeli vizsgaNyers pontok
Hallott szöveg megértése25 pont
Szóbeli kommunikáció25 pont

Írásbeli vizsga

 
Írásbeli kommunikáció25 pont
Olvasott szöveg megértése25 pont
Elérhető maximum (2x50 pont):100 pont

A készségekre kapott pontszámokat rendszerünk külön-külön százalékká alakítja át. Az írásbeli, valamint a szóbeli vizsga eredménye az adott vizsgát alkotó két készség százalékának átlaga.

ECL esélyegyenlőség :

http://ecl.hu/eselyegyenloseg/

A nyelvvizsgákra a Németh Oktatási Stúdió folyamatosan felkészítő tanfolyamokat szervez.
Érdekéődése esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Vizsgaközpont Érden:

Vörösmarty Mihály Gimnázium

2030 Érd, Széchenyi tér 1.

tel.: 06/23-365671 ill. 06/23-367229

http://vmg-erd.hu/nyelvvizsgazas/

Országos Vizsgaközpont:
Pécsi Tudományegyetem, Idegen Nyelvi Titkárság
7633 Pécs Szántó Kovács János u. 1/B
Telefon: 06/72-501-500/22133, 22758
Fax: 06/72-251-929
ecl@inyt.pte.hu

Felkészítő hely:
Németh Oktatási Stúdió

2030 Érd, Lőcsei u. 29.

M.: 06/30347-2787
 
info@nemethoktatasistudio.hu